Pirineu Navarrès Valle del Roncal - Mesa de los Tres Reyes 2444m

Primera setmana d'agost del 2018, el dia 5 sortim cap a Navarra per passar 12 dies amb la nova furgo, serà el moment de comparar les comoditats de la Free vs la Vito, més espai, bany, autonomía, etc... Aquesta és la primera part de les vacances, ja que el 18 marxem de viatge 12 dies més cap a Egipte i Jordània.

Sortim de Barcelona i anem a dormir al poble de Burgui, inici del Valle del Roncal, un furgoperfecto al costat d'una pressa artificial feta al riu pensada perquè la gent hi passi el dia banyant-se i fent picnic.
Poble de Burgui



Dilluns 6 d'agost


Dilluns al matí anem cap al refugi de Linza a 1320 m on comença l'excursió, ens esperen uns 1200m de desnivell + fins al cim. La Mesa de Los Tres Reyes amb 2444 m d'altitud és el pic més alt de Navarra i també el més alt de Euskal Herria. Es el punt d'unió entre Huesca, Navarra i França. Comencem a caminar a les 9:15h per un camí molt fressat i sense gaire vegetació, tampoc té gaire desnivell, ja que durant molta estona veiem el pàrquing amb la furgo al fons. 


Al cap d'uns 40min el camí tomba cap a l'esquerra sense guanyar molt desnivell. Travessem un rierol i aprofitem per refrescar-nos (aquest serà l'únic punt del camí on trobarem una mica d'aigua). Es preveu un dia molt calorós i només portem dos Camelback amb 1,5l d'aigua cada una. Arribem al Collado de Linza a uns 1930 m on ja podem veure el cim que anem a fer al fons i d'altres quasi igual d'alts al seu voltant. En aquest punt fem la primera parada per descansar i menjar una poma.
 Continuem per camí molt fàcil i marcat fins a arribar a la zona de roques el camí ve marcat per grans fites. El tros final és una grimpada d'una mitja hora una mica més complicada.

Arribem al cim després de 4:30h de caminada amb molta calor i sense gaire aigua. Al cim hi ha una fita de San Francisco Javier i una maqueta metàl·lica del seu castell. Ens fem les foto de rigor i allà mateix fem un petit entrepà i quatre fruits secs.

Grimpada final





 



Cim Mesa de los Tres Reyes


A les 2 p.m iniciem el descens, tardarem 3 hores a fer-ho a ritme ràpid. Fa molta calor i hem fet curt d'aigua (això que hem pujat amb les motxilles buides). De baixada trobem el rierol on ens tornarem a refrescar.




A les 5pm al pàrquing, baixarem a dormir al càmping de Isaba "càmping Asolaze", dutxa i un bon sopar al restaurant.
Camping Asolaze


Dimecres 8 d'agost.


Aprofitant el portabicis que hem posat a la furgo, aquestes vacances hem carregat les 2 bici i si volem fer alguna cosa tots cuatre en llogarem pels nens. Arribem dimecres al matí a la Ochagavia al càmping Osate on allà mateix ens llogaran 2 bicis per 12 euros cadascuna 1/2 dia. Dinem un plat de pasta ràpid i a primera hora de la tarda ens decidim a fer una ruta en btt per un dels recorreguts marcats dins del parc natural de la Selva de Irati. Des de el càmping 20 min fins al centro de esquide Abodi un coll entre Navarra i França per on passa la ruta circular número 8. ZamukadoiaPikatua-Almorzadero-Koixta-Pikatua d'uns 29 km que volem fer. El recorregut està tot marcat i es tracta d'una pista ampla amb pujades i baixades. Fàcil per un ciclista com el Ramón, que s'ha deixat les sabates de cales al càmping i va amb vambes i difícil pels nens i per mi que no estem acostumats a anar amb bici. La Abril ha fet els últims 3km caminant.
Ruta BTT 8









Dijous 9 d'agost Selva Irati

Aquest dia es disposem a fer una petita excursió pel vell mig de la Selva Irati. Sortim del pàrquing situat a les Casas de Irati i un camí circular que resegueix el bosc ens porta fins l'Embalse de Irabia allà tornarem reseguint el riu fent una ruta circular d'uns 8km anada i tornada. 






De ruta Ochagavia fins a Biarritz

De camí fins a la costa fem una mica de turisme per diferents pobles de Navarra, primera parada Amaiur, poble molt pintoresc no al molí es poden menjar talos (una mena de fajitas amb xistorra). La segona parada serà Zurragamurdi allà farem una visita a les coves de les bruixes. Al poble hi ha molts turistes, restaurants, etcvisitem la cova per uns 4 euros per cap la visita es fa en uns 45 minuts. Passem per Roncesvalles (inici del camí de Santiago) i acabem fent nit a Saint-JeanPie de Port (inici del camino de Santiago francès) al càmping municipal que hi ha al centre d'aquest poble.
Carrers Amaiur

Vistes desde el castell de Amaiur

Amaiur

10,11... fins al 14 d'agost

La resta de dies els passem a la costa. Anem cap al País Vasc Francès, Biarritz i San Juan de Luz paisatges de platja i surfistes a dojo. Trobem un furgoperfecto a Biarritz on passem 2 dies (tot el que ens permet la bateria de la furgo). És perfecte! Davant de la platja de Milady una filera interminable de furgos on tothom espera que baixi la marea per anar a "surfejar" això passa cada 12 hores. Nosaltres no som menys i el Gerard es compra una petita taula per començar a fer els seus primers pinitos. Nosaltres anem combinat platja, running i "chillout".




Furgoperfecto platja Milady


De running per la costa

Vistes Faro de Biarritz


Chillout del Gerard

Bajamar tots a surfejar

Bici desde el camping fins Saint Jean de Luz

Vistes Saint Jean de Luz
15 i 16 d'agost
Aprofitant que plou i és la semanagrande de Sant Sebastian decidim passar-nos per allà i fer nit al MonteUlía, arrivem a mig matí, temps de dinar en una sidrería, fer-nos un bany a la platja i una volta pel cascoantiguo (a petar de gent).

L'endemà al matí al costat del poble de Hernanianem a escalar una estona, zona Santa Barbara és 15 d'agost festiu i està ple d'escaladors, molts d'ells francesos.




Arribem a Pamplona per la tarda on soparem de pinxos i seguint la ruta dels encierros!
San Fermín (Pamplona)

"de tapeo"

Comentarios

Entradas populares de este blog

Escalada en familia en Vilanova de Prades

Escalada a Vilanova de Prades

Escalada en el Ripollés