Besiberri Sud (3.029) per Conangles

Aprofitant l'anticicló de Setmana Santa 2017 el dissabte 15 d'abril ens dirigim cap Vielha concretament al parquing del Refugi de Conangles abans d'arribar a la boca sud del túnel de Vielha.

Deixem la furgo sobre les 16 hores i prenem el camí senyalitzat que marca 3 hores al refugi de Besiberri, el camí es preciós per un bosc fent ziza-zagues fins arribar a l'estany de Besiberri, en aquest tram fem casi tot el desnivell desde els 1.500mts del pk fins al 2.000mts de l'estany.

Des de aquest punt ja es divisa al fons de la vall el minúscul refugi de Besiberri.

El dia s'aguanta bastant, tot i que al camí de pujada en cotxe ens plou una mica per demà les previsions son bones.

En menys de 3 hores som al refugi, es del tot molt acollidor de llauna per fora i revestit amb fusta que el far mantenir la calor perfectament, son 9 places amb matalàs, coixins i mantes.




Gaudim de les vistes des de el refu amb una cervesa refredada a la neu. Tenim companyia d'una parella amb un gos al que cuiden millor que a un bebè porta la seva pròpia esterilla i el seu sac de dormir adaptat, es un gos molt tranquil que arrossega una lesió a una pota que a l'endemà farà que els amos el baixin de tornada sense fer el cim.

Pasem una molt bona nit al refugi i després de esmorzar una mica (gracies al te's que es convida la parella) partim a les 8 hores cap el cim, un rètol darrera del refugi es marca el camí al cim en 2 hores 15 minuts.


La neu està compactada i fa que la pujada cap al coll de d'Abellers sigui molt fàcil.

Un cop al coll a mà esquerra ens queda la pujada final amb bastant vent que ens fa sentir el fred.

Les vistes desde el cim son immillorables.


Un petit video 360º desde el cim.

Molt bona excursió que es fa molt be en dos dies 3 hores el primer i set hores mes el segon amb totes les parades necessàries.


Comentarios

Entradas populares de este blog

Escalada en familia en Vilanova de Prades

Escalada a Vilanova de Prades

Escalada en el Ripollés