Cambre d'Aze 2.750 - Corredor Gigoló


A Saint-Pierre dels Forcats parking de l'estació de esquí de Cambre d'Aze perfecte per dormir, vam estar completament sols i al Bar de l'estació hi han serveis públics oberts per la nit. Ha fet molt vent durant tota la nit així que ens ho prenem amb calma amb l'esperança que afluixi, a les 9am comencen.

Tens que pujar per la pista principal denominada 'Petit Combe' fins al gran pla on gaudim d'unes precioses vistes del circ de Cambre d'Aze, en aquest punt continuem en direcció a la base dels corredors primer resseguint el 'teleski du Pla' fins al final.


Desde el final del teleski ens endinsem en el bosc per un camí molt marcat pujant fent ziga-zagues fins a la base dels corredors, es una forta pujada per molta neu toba.


Deixem les raquetes a la base del corredor per recollir-les a la baixada, patim ràfagues de vent molt fortes i passem una mala estona pel fred mentre ens equipem amb els arnesos, grampons i material per si és necessari encordar-nos. Portem quelcom més de dues hores, fem un petit mos per recuperar forces, tenim les mans congelades esperem que en tornar a l'activitat recobrem temperatura.




El corredor es bastant curt uns 240mts que es fan molt ràpidament amb bona neu no superem els 55º.


La cornisa final del corredor no es troba formada i amb escassa neu la fem pel costat esquerra on trobem instal·lacions per poder asegurar el pas, no ho considerem necessari perquè hi ha molt bon canto.
Nuri a la sortida del corredor.
Uns valents baixen esquiant per la canal central que després nosaltres farem servir també per baixar.
La foto del cim de Cambre d'Aze que s'arriba després de 10 mts caminat resseguint la cresta.
I per fi arribem novament a l'estació de esquí encara amb bon temps i molt cansats. És un molt bon lloc per fer corredors i ens han recomanat un altre denominat 'vía dels sostres' que es pot fer també a l'estiu es tracte d'una via sense equipar facileta, ens l'apuntem per la propera i gaudir d'aquesta bonica part de la Cerdanya francesa.

Adjunto el trak del Oruxmaps. 


Comentarios

Entradas populares de este blog

Escalada en familia en Vilanova de Prades

Escalada a Vilanova de Prades

Escalada en el Ripollés