Escalada esportiva La Mussara

Les nostres intencions per passar el pont de l'1 de maig eren molt diferents teniem previst anar a Ordesa a fer uns quants tres mils, Cilindro i Marboré però el temps no acompanyava gens i van fer un canvi de plans d'última hora, per Tarragona les previsions son millors i teniem ganes de tastar una de les millors escoles de Catalunya La Mussara.

Reservem al refugi de la Mussara que es molt a prop dels sectors d'escalada, es un refugi molt petit però no està malament el menjar es acceptable i els guardes son molt amables. Ens baixem unes ressenyes molt completes per Internet http://webfacil.tinet.org/usuaris/julanevi/Climbing_-_Escalada_-_La_mussara_20071015105225.pdf , es curios que son les úniques que trobo i estan en Anglès, els dibuixos no son gaire fidels i fan difícil la localització de les vies, sort que trobem algun nom pintat a la roca que ens permet situar-nos.

Anem al sector 2.5 crec que es diu 'Primitiu' però no estic del tot segur, busquem algo fàcil per començar i tastar la roca i el grau, hi han 3 vies juntes de 4+ 'Tròpic', 'Titànic' i 'Kora' i encara que son molt curtetes uns 15 metres son mes que aceptables, i com m'imaginava el grau no el regalen a la Mussara (l'equipador deu ser família del de Vilanova de Prades).
 Nuri a Titànic


Buscant uns cinquens que apareixen a les ressenyes bastant mes a l'esquerra (ull que la numeració comença per els números mes grans) travessem per un pas molt aeri a on hi han unes vies molt guapes en las que l'assegurador es te que penjar d'una xapa si no vol volar mes que el primer.




Volien fer 'Gandalf el gris' però està agafada i ens recomanen uns cinquens que hi han mes a l'esquerra, la via en qüestió es diu 'Kalium' i apareix ressenyada con 5+, es una via molt llarga de 35 mts. però si puges per la rampa en un arbre pots assegurar i queda just per una corda de 60 mts. com es el nostre cas. La vía es espectacular el primer tram es una escletxa que es te que superar fen bavaresa, no es gens fàcil i el segurs son cada 4 o 5 metres el que encara li dona mes gràcia a la via, arribes a un punt on la via marxa cap a la dreta buscant una altre escletxa si continues recte es un altre vía 6a+, en aquest punt hi ha un pas molt dur on tens que superarte a una mà amb molt poc peu. Continúes fen bavaresa fins que arribes a un punt on es torna a dividir la via continuem per la dreta fins arribar al sostret final, que es supera per la dreta amb un pas molt explosiu on tens que pujar molt els peus per arribar amb la ma esquerra a una bona pressa a sobre del sostre, pero ara tens que pujar molt els peus per poder arribar amb la ma dreta a una presa molt bona bastant a la dreta, deu ni do quin tros de pas el mes dur que he fet mai, fins a encadenar nomes queden tres passos amb molt bon canto. Quina passada 30 metres de via molt sostinguda i sense descans. Avui he buscat per Internet i he trobat en 3 webs diferents (una altre vegada totes amb Anglès) que li donen 6a+ ara si que ho entenc, no tinc aquest grau per poder corrobora-ho però està clar que mes de 5+ segur.

Corda pasada per 'Kalium' es pot apreciar el punt desde on assegurar

A l'endemà la pluja ens deixa fer un parell de vies que comparteixen placa i reunió 'Alabama`s' V i  ara sí 'Gandalf el gris' V+ ara que ja coneixem la roca i hem agafat confiança les fem tots dos molt be, son molt difrutonas.

Nuri apretan a 'Alabama's'

Tornarem a la Mussara ens ha encantat roca molt bona i moltes víes per fer.

Comentarios

fili ha dicho que…
Quina llastima lo d'Ordesa.
A la Mussara he anat com tres vegades pero sempre he pillat mal temps. De fet tinc guia de la zona.
Esa Nuri tibant-li!
Ramón Arbós ha dicho que…
Fili, molt recomenable i moltes vies per fer, així que quan trobem un forat anem plegats.
Pau ha dicho que…
Moltes gràcies, hi aniré aquest cap de setmana en família i m'havia costat molt de trobar ressenyes.
Salut!

Entradas populares de este blog

Escalada en familia en Vilanova de Prades

Escalada a Vilanova de Prades

Escalada en el Ripollés