Cresta del Sol (300 mts. IV+)


Per la segona Pascua el 23 de Maig i aprofitant el bon temps, ens dirigim fins a Sant Llorenç de Morunys, des de Solsona. Abans d'arribar a Sant Llorenç per la vora del pantà,a falta de dos túnels, trobem a ma dreta l'aparcament, on coincidim a les 8:30 (mitja hora abans de l'hora acordada) amb la Lara y el Fili.


Preparem tot el material, en el nostre cas corda de 60 mts., arnes, casc, deu cintes express, varis anells de cinta per les reunions, mosquetons amb seguro, rapelador i assegurador. Portem els peus de gat a la motxilla, l'idea inicial es fer la cresta amb les botes, però només al primer llarg canviaríem d'opinió.

En l'aproximació nosaltres trigarem 60 minuts, encara que la ressenya deia 30', la tarda anterior havia plogut i el camí estava bastant relliscós i per que també ens van prendre tot el día amb calma. Total la ruta apretant es pot fer en 45'+3 hores+45'. Peró si vols viure la tranquil·litat de la cresta i les vistes pots trigar com nosaltres unes 6 hores en total.

(Veure descripcions i croquis a l'entrada del Aspavil al foro del madteam http://www.madteam.net/rutas/escaladaencresta/cresta-del-sol-sant-lloren-de-morunys.aspavil)


Vistes des de l'inici de la via. Un curt tram de escalada fàcil II i III de 20 mts. Pots encordar-te per mes seguretat. Nosaltres aquest tros el vam fer amb les botes.



Arribem a les plaques mes dretes, costa de trobar l'inici de la via, però es a l'esquerra del pi més gran.

La paret està encara humida i rellisca, en un pas poso el peu dret en una base herbosa i al traspassar tot el pes cedeix per complert, i caic d'uns 3 metres sense consciencies, però amb un bon ensurt. Decidim posar-nos els peus de gat per mes tranquil·litat.



Son dos trams de IV fàcils amb les assegurances justes.
Sortim de la tercera reunió està el pas mes compromès IV+, que es més fàcil cap a  l'esquerra, es passa be i la resta es un III amb molt bones vistes.



Un quart tram de 30 mts fàcil III amb 3 spits. Arribem al cim i des de aquí  ja en ensamble amb algun pas de II.

Al final de tot arribant al cim tenim l'últim ressalt de IV+ (20 metres). A dalt muntarem reunió en una alzina, vista no continuar fins al cim ja que l'alzina està a l'esquerra un cop passada la part complicada.


Montes reunió i fins al cim ja pots anar sense corda, per fer la foto.








La baixada es molt entretinguda i variada, primer des-grimpant per una canal plena d'arbres, fins a passar per sota d'una roca


Després arribes al rap-pel molt ben assegurat, nosaltres ho vam fer amb una corda de 60 mts. i perfecte.


Al final acabes fent una ferrata, en la que han fet tot un dispendi de ferros, claus, fustes, cables, escales de plàstic,..., del tot excessiu que contrasta i molt amb una via tan neta, i equipada nomes amb el necessari.

En resum un molt bon dia, d'escalada fàcil amb bones vistes, i millor companyia.  Del tot recomanable.

Comentarios

fili ha dicho que…
Hola parella!
Nosotros disfrutamos muchisimo.
Yo he colgado las fotos, que no han salido tan chulas, y esta vez le he dejado a Lara que se curre el texto!
http://objetivo6a.blogspot.com/2010/05/la-cresta-del-sol.html
Tengo que hacer algo con el tema fotografia. He quedado con un colega que controla bastante el tema de fotografia digital para que me de algunos consejillos ya que o bien me salen quemadas o muy oscuras. Pocas me salen como yo espero que salgan.
Llorenç ha dicho que…
Bones!!! merci per la repetició!! i m'alegroq ue la disfrutessiu!

La darrera ferrata es una troballa que vam fer a la paret....segons la gent del poble, es dels cacçadors....no se, però j fa la funció per fer el darrer tram del descens....

salut!

Entradas populares de este blog

Escalada en familia en Vilanova de Prades

Escalada a Vilanova de Prades

Escalada en el Ripollés