sábado, 1 de agosto de 2009

Òpera Prima (6a) - Gorro Frigi

Comença a ser una tradició que el cap de setmana abans de començar vacances ens escapem per fer una via clàssica, aquest cop l'escollida es una via del Gorro Frigi de Montserrat, l'Òpera Prima es una via de 145 mts. cotada amb 6a molt ben equipada ambparabolts de color groc, es una ascensió sostinguda amb molt bona roca.Totes les reunions son força còmodes i es troben equipades per rapelar.El primer llarg es el més fàcil un IV+ de 25 metres que serveix per anar escalfant.El segon llarg es un V de 25 mts. que té el pas clau en un muret vertical que ja comença a fer tibar, però que superem sense complicacions.


El tercer llarg es un V+ de 30 metres on hem de superar la primera panxa de la via, aquest llarg també el superem sense patir.

El quart llarg es el més complicat amb diferencia de la via 6a, només sortir de la reunió trobem una primera panxa que superem per la dreta (V+), molt de compte que la xapa està torçada i es mou, el que va provocar que saques i piqués de cul a la reunió, això va motivar que comences a posar-me nerviós i ja no escalés amb el cap. Un cop superat aquest pas, ens trobem sota d’una altra panxa més marcada (6a). En aquest tram vaig muntar l'estrep, i encara i així en va costar d'allò més, després d'una estona d'intentar-ho finalment amb desició i agafant-me tot el que podia vaig superar el pas. Les assegurances van molt seguides. Un cop superem la segona panxa seguim recte per la placa (IV+) fins a la reunió. 20 metres.


L'últim llarg ens enfilem per la canal escalant en oposició. Es fa be encara que a la Nurise li va atragantar d'allò més i després de molts gemecs finalment va poder
superar. La resta del llarg no té cap complicació el terreny es tomba i seguim fins que ens trobem el “nas” del Gorro, aleshores seguim cap a l’esquerra fins a la reunió. 45 metres.El millor d'aquesta escalada son les vistes desde el cim de l'agulla, relamente val la pena.Conclusió, hem de tornar-hi perquè es una via molt guapa i tinc el regust amarg de què podríem
haver-ho fet molt millor.

No hay comentarios: