Escoles d'escalada esportiva

Sadernes ***

Escola amb molta varietat i amb una zona per principiants molt bona. El millor l'entorn i l'ambient d'escalada, el restaurant i el camping son molt recomanables.

La zone del "Castell s’Espases" es molt recomenable (v+) per les tardes d'estiu, encara que comença a tindre molta gent.

Solius *

Escola que millora en la meva valoració a messura que mes hi anem, la roca es d'un granit que dona sensació de descompost. Recomano l'agulla central que te moltes vies de 5 i 5+ ben asegurades en el pas clau. Es una escalada d'aderencia i poc sostinguda acostuma a tindre el grau en un pas clau al final de les vies. La orientació es generalment sur, només l'esperó es pot probar en hores de fort sol, en resum una zona recomenable per tardes d'estiu.

La web de la escola la millor que he vist mai.


Llafranc **

Escalada a la vora del mar, vies de 5 i 5+ curtes amb bona roca i que es poden fer en top-rope. Molt recomanable, evitar hores de sol i molt de compte amb els mosquits.


La Facu ***
Una de mis zones preferides per fer esportiva, son vies curtes però amb molta diversitat de grau asequible desde 4 a 5+, bona roca, ben assegurat, escalada atlética amb molt de canto. Pots trobar bastante gent, buscar hores de poc sol, i compte amb les resenyes de la guia de barcelona i alrededores algunes estan equivocades. Molt recomanable la Rosa Mari, 5+.


Subirats **



Es una escuela que vale la pena visitar sobretodo en días sin mucho calor, las dos veces que hemos ido ha sido en días lluviosos que luego a aclarado, por lo que hemos estado relativamente solos, aunque la zona tiene fama de masificada.



El problema son las resenyas tanto la guía de 'barcelona y alrededores' como lo que he encontrado por Internet está bastante liado, hay tres zonas que hemos probado 'Sector Triangle' donde las dos primeras vías son muy fáciles IV como mucho el resto pica bastante, 'Sector Toro' la vía 20 de la guía marcada como V+ 'Papa vui ser torero' está complicada al final pasando un poco de apuros de primero, los V que vienen a continuación a la derecha son asequibles.



'Sector Cinema' adjunto croquis que aclara el lío de vías, es el más recomendable, vía 2. 'Hot Dog' V fácil con un diedro técnico al final pero muy bien asegurado, 3. 'Destierro de un animal' V+ la mejor que hemos probado de la escuela con varios pasos muy divertidos y al final con una placa fina, 4. 'Le mari de la coiffeusse' 6a que hice con la cuerda pasada, vale la pena probarla y si como a mí el techo del final te resulta imposible te escapas hacía la izquierda donde hay como una vía intermedia solo al final entre la vía 3. y la 4.

Vinya Nova **



Es una zona ideal per quan tens poc temps i vols escalar una mica, o per anar amb els nens a escalar una mica i després fer un bon apat al restaurant (bastant recomanable), també ideal pels matíns solejats d'hivern de fet jo he anat a ple Gener i escalar quasi sense samarreta.

Recomanao molt especialmente el la vía 3. V+ que te uns pasos al final molt fins i molt ben asegurats, després de la vía 9. a la 12. es fan molt bé sense grans complexitats.

Ens falten moltes víes per explorar.

Vermell Xincarró **



Banyadores *



Fuixarda **



El Batet *



Malanyeu ***



Vilanova Meia ***

Penya Ginesta *

La Foixarda **

Beuda *

Comentarios

Entradas populares de este blog

Escalada en familia en Vilanova de Prades

Escalada a Vilanova de Prades

Escalada en el Ripollés