Escalada Arbolí

La previsió del temps no permet fer el nostre primer objectiu la canal central als Encantats, així que el divendres 27 de desembre ens dirigim cap a l'Arbolí una zona d'escala de Tarragona molt a prop de zones mítiques com Siurana i Margalef, però a diferència d'aquestes amb alguna via fàcil mes.

 

Hem reservat per dormir en l'Hostalet del mateix poble de l'Arbolí una petita pensió molt acollidora amb uns amos molt amables i amb molt bon menjar perfecte per recuperar forces, també té molt bona pinta el refugi de l'Arbolí que a mes a més és un centre d'interpretació d'escalada on pots aconseguir les resenyes i rebre bons consells dels millors sectors i vies.

El primer dia fem unes vies del sector Can Mansa de dalt, podem aconseguir les ressenyes en anglès en aquest enllaç ressenyes Arbolí és curiós que estiguin en angles però la realitat d'aquesta zona propera a l'aeroport de Reus és que venen molts 'guiris' molt forts a apretar a les vies potents que s'han fet famoses areu.

Comencem per un 4+ anomenat 'el Ninot', ens sembla molt fàcil així que confiem que el grau de la zona serà correcte, ens hem trobat zones d'escalada on no regalen el 4rt. A continuació fem 'Eskanya' un cinquè assequible que requereix més col·locació que força al seu costat esquerre fem 'Canti de plasti' un altre cinquè.
El sector és troba a petar han arribat una família d'Alemanys que topa totes les vies assequibles, queda pendent Sukarra un 5+ que te fama de durilla i puc comprovar-ho com els Alemanys tenen que 'acerar' per superar-ho.

Travessant la carretera on hem aparcat el cotxe ens dirigim al sector inferior anomenat també Can Mansa però que en altres guies anomenen 'el Duc', també trobem força gent i podem fer 'la Bola de Drap' un 5è guapo, a continuació muntem 'Pensaments porcs' un 5+ durillo i des del qual provem 'Entre pitus i flautes' un 6è que està per sobre de les nostres possibilitats.

L'endemà ens dirigim al sector 'el Cremat' molt a prop també del poble de l'Arbolí aparquem el cotxe a prop de l'ermita i pel camí trobem un sector de blocs.

 


No tenim sort amb el temps i només podem fer un parell de vies 'Ron cremat' 5e i 'Queimada' un 6e assequible que podria ser perfectament 5+, llastima ens trobem perfectes i el sector té molt bona pinta, però comença a ploure i marxem.

Tornarem segur, ens ha agradat molt la zona.

Comentarios

fili ha dicho que…
Vinga, apretant amb els 6a! Llastima lo dels Encantats. Si feu un altre intent em molaria molt venir!
fili ha dicho que…
Vinga, apretant amb els 6a! Llastima lo dels Encantats. Si feu un altre intent em molaria molt venir!

Entradas populares de este blog

Escalada en familia en Vilanova de Prades

Escalada a Vilanova de Prades

Escalada en el Ripollés